حمید فرمانی- رئیس انجمن صنعت سیمان کشور- در مراسم جشن ۹۰ سالگی صنعت سیمان، ضمن ابراز خرسندی از همکاری وزارت نیرو در تامین انرژی مورد نیاز صنعت در امسال و بهویژه در تابستان امسال و عدم محدودیتهای قابل توجه در مصرف برق همچون روال سالهای گذشته که منجر به اختلال فعالیت این صنعت میشد، اظهار کرد: علیرغم اینکه انتظار داشتیم در تابستان امسال، بهسبب محدودیت در تامین انرژی، با کاهش تولید روبهرو شویم اما با همکاری وزارت نیرو، خوشبختانه افزایش ۱۲ درصدی در تولید سیمان را توانستیم محقق کنیم.
وی تصریح کرد: با این افزایش تولید، از نوسان قیمتها نیز جلوگیری شد؛ بهگونهای که میانگین قیمت سیمان در ابتدای تابستان تا پایان آن در کل کشور از ثبات برخوردار بود و تنها در برخی مناطق، آن هم به صورت جزئی (نوساناتی) وجود داشت که رفع شد.
این مقام صنفی- صنعتی ضمن تاکید بر اینکه صنعتگران اقدام به تولید سیمان میکنند تا برای تامین نیاز کشور مجبور به واردات نباشیم، گفت: درحالحاضر ظرفیت اسمی تولید سیمان در کشور ۹۰ میلیون تن است که ۷۲ میلیون تن ظرفیت تولیدی وجود دارد.
ایجاد نیروگاههای خود تامین صنعت سیمان
رئیس انجمن کارفرمایی صنعت سیمان کشور مهمترین موضوع در صنعت سیمان را "تامین انرژی پایدار" دانسته و اظهار کرد: با توجه به اینکه وزارت نیرو نیز در تولید برق، با محدودیتهایی روبهرو است، از اینرو ما وارد فضای ایجاد نیروگاههای خود تامین شدهایم تا سال آینده بتوانیم بخشی از انرژی مورد نیاز خود را توسط این نیروگاهها تامین کنیم. این در حالیست که سرمایهگذاران نیز برای تاسیس این نیروگاهها اعلام علاقهمندی کرده تا بتوان نیاز صنعت سیمان را با تامین انرژی پایدار مرتفع کرد.
فرمانی ضمن اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید، خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر، آنچه که مورد بحث محافل کلیدی است، اقتصاد وتولید است. جوانان با دانش خود و پیشکسوتان با تجربه خود، توانستهاند در عرصه تولید ورود کرده تا صنعت سیمان نقش مهمی در توسعه و آبادانی کشور داشته باشد.
صادرات سیمان ایران به ۲۵ کشور دنیا
در ادامه این مراسم علیاکبر الوندیان- دبیر انجمن کارفرمایی صنعت سیمان- در گزارشی از عملکرد این صنعت در امسال، گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه بالغ بر ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیمان به ۲۵ کشور از جمله عراق، کویت، افغانستان پاکستان و سوریه صادر شده است. طبق آمار در مجموع سال گذشته، ۱۳ میلیون تن سیمان صادر شد و ۶۰ میلیون تن مصرف داخل کشور بوده است.
وی یادآور شد: طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به خاطر همکاری وزارت نیرو در تامین برق و انرژی شاهد رشد تولید در صنعت سیمان هستیم و پیشبینی میکنیم که برای سال آینده نیز وضعیت بهتری را خواهیم داشت.
دبیر انجمن صنعت سیمان ایران، دهه ۸۰ را دهه طلایی در سرمایهگذاری صنعت سیمان خوانده و خاطرنشان کرد: در دهه ۸۰ ایران به رتبه چهارم جهان در تولید سیمان صعود کرده بود و درحالحاضر در جایگاه ششم جهان ایستادهایم.
قیمت سیمان با رشد هزینههای تولید توازن ندارد
الوندیان با بیان اینکه ۹۰ میلیون تن در سال تولید سیمان داریم؛ تصریح کرد: این درحالیست که ۱۳ پروژه نیمهتمام همچنان در دست اجراست که با بهرهبرداری آنها، حدود هشت میلیون تن به ظرفیت تولید سیمان کشور اضافه خواهد شد. روند تولید در صنعت سیمان، روندی صعودی است و اکنون صنعت سیمان قابلیت تولید ۱۲ نوع سیمان را دارد که با لحاظ ردههای مقاومتی و درصدهای افزودنی، تعداد ۵۵ محصول استاندارد ملی ایران در این صنعت ثبت شده است.
وی در ادامه در تشریح مشکلات صنعت سیمان، اظهار کرد: افزایش نامتعارف هزینههای تولید، شیوه اعمال هزینههای تولید در قیمت کف و موانع صادراتی از مهمترین چالشهای صنعت سیمان است. بهروز رسانی قیمت سیمان با افزایش هزینه تولید توازن ندارد؛ تنها از همین حیث ۴۰۰۰ میلیارد تومان از محل مابه التفاوت قیمت سوخت از اردیبهشت ماه امسال هزینه بیشتری به تولیدگران این عرصه تحمیل شده است.
مرتفع شدن محدودیتهای تامین انرژی در دولت سیزدهم
در ادامه این مراسم، علیاکبر محرابیان- وزیر نیرو - نیز که در جشن ۹۰ سالگی صنعت سیمان حضور داشت، اظهار کرد: طی امسال و سال گذشته، جلساتی با انجمن صنعت سیمان با هدف بهره بیشتر از ظرفیت فناوریها در تامین انرژی مورد نیاز صنعت برگزار کردیم تا محدودیت انرژی به محدودیت تولید منجر نشود. صنعتگران نیز نشان دادند با برخی اقدامات میتوانند، مدیریت مصرف داشته باشند؛ بهگونهای که اگر وضعیت تولید در صنعت سیمان را در تابستان و آذر ماه را مقایسه کنیم، مشخص میشود که محدودیتهای انرژی نداشتیم.
وی افزود: طی همین مدت میزان عرضه صنعت سیمان بیش از تقاضا بود؛ بنابراین نهتنها صنعتگران سیمان، انرژی را مدیریت کردند بلکه بازار سیمان نیز مدیریت شد. به خاطر داریم که در تابستان ۱۴۰۰ بهسبب پیشی گرفتن تقاضا بر تولید و کمبود انرژی ۴۳۴ درصد قیمت سیمان در بورس بالا رفت اما در تابستان امسال خط صافی را طی کرد و نوسانها جزئی بود؛ این مهم نشانگر مدیریت تولید صنعت سیمان است.
وزیر نیرو با بیان اینکه از صنایع درخواست کردیم که در ساعات اوج مصرف، مدیریت مصرف داشته باشند، گفت: اصل مدیریت انرژی توسط صنایع انجام شد.
وی با بیان اینکه صنعت سیمان، زیرساخت دیگر زیرساختهای کشور است، گفت: چنانچه کارخانههای ارزشمند سیمان را نداشتیم، از توسعه عمرانی و اقتصادی محروم بودیم؛ ضمن اینکه بسیاری از صنایع با الگوپذیری از صنعت سیمان در رستههای مختلف سرمایهگذاری کردند و حاصل آن برخورداری کشور از ظرفیت صنعتی است. اکنون استانی نداریم که از خدمات صنعت سیمان بیبهره باشد. همچنین پروژههایی در خارج از کشور توسط صنعتگران سیمان اجرا شد. ضمن اینکه کارخانههای تولید سیمان از یک سو و حلقههای ارزش و صنایع پایه و مهندسی این صنعت از سوی دیگر، جزو خانواده صنعت سیمان محسوب میشوند.
محرابیان یاداور شد: طی سه دهه گذشته شرایطی داشتیم که بسیاری از پروژهها بهسبب عدم تامین سیمان امکان رشد نداشته اما با اقدامات صنعتگران و تولیدکنندگان در دولت سیزدهم این محدودیتها حذف شد و صنعت سیمان به عنوان پیش قراول صنعتی الگو برای بسیاری دیگر از صنایع از جمله فولاد شد.
به گفته این وزیر کابینه دولت سیزدهم، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز توجه ویژهای به صنعت و پشتیبانی صنعتگران به خصوص تامین انرژی صنعت سیمان داشته و از این صنعت حمایت کردهاند.
وی در پایان بر سرمایهگذاری نیروگاههای کوچک و بزرگ مقیاس برای تامین مصارف انرژی در صنعت سیمان تاکید کرد و گفت: امروز شرایط برای سرمایهگذاری صنایع برای نیروگاههای کوچک و بزرگ مقیاس فراهم است. ضمن اینکه هلدینگها میتوانند مصارف انرژی را در نیروگاهها سرمایهگذاری کرده که این امر بسیار هم بهصرفه است. |
www.irancement.com |